“Ik wil met mijn creaties de wereld een stukje mooier maken, een toekomst creëren voor onze kinderen en kleinkinderen. Met mijn creaties verwonderen, verbazen, verwarren. Ik wil iedereen wakker schudden.”

Je zou Joop kunnen typeren als visionair, pionier, uitvinder, plannenmaker, toekomstbouwer, ontwerper en kunstenaar.

Joop is het allemaal. Hij is erg gedreven om puzzels op te lossen. Zijn slogan is ook: ‘altijd een oplossing te hebben’. Joop zal niet loslaten voordat hij een passende creatie heeft bedacht voor het probleem. Weerstand en ‘ja maars’… fungeren als meststof voor zijn creaties. Een inhoudelijke dialoog en reflecties zijn nodig om de scherpe kantjes ervan af te krijgen.

Gekscherend zou je kunnen zeggen: Joop heeft een psychische aandoening. Hij denkt namelijk dwars, voor- en achteruit. Hij ziet verbanden die onzichtbaar zijn voor de rest van de wereld. Zijn creaties zijn verrassend, iedere keer weer.

Joop (1963) is geboren en getogen in Rotterdam. Op jonge leeftijd haalde hij al alles uit elkaar. Hij heeft een rijke fantasie voor alternatieve oplossingen. “Ik heb een ongeremde interesse… in alles. Wat ik niet ken, wat mij prikkelt, dat ontrafel ik. Om te doorgronden, te begrijpen en met een ander perspectief te aanschouwen.”