“Ik hou van andere richtingen, andere paden, andere oplossingen. Je komt mij niet tegen waar anderen ook zijn. Ik ben een pionier die graag op plekken komt, waarvan anderen zeggen ‘het kan niet!’ Waar zij stoppen, ga ik verder.”

Met zijn iPhone, schets- en notitieblok gaat hij aan het werk. Joop moet geraakt worden door het probleem. Anders ‘stroomt’ het niet. Als Joop zich verbonden voelt -en dat is al snel- dan hoef hij zich alleen maar ‘open’ te stellen en de ideeën komen vanzelf. Hij ontvangt, aanschouwt en beschouwt. Wanneer hij geen idee heeft, dan is het nog niet voldoende ‘gerijpt’. Alles heeft zijn tijd nodig. Als het eenmaal stroomt, dan is het hek van de dam. Op de meest bizarre plekken komen de ideeën vervolgens binnen.  

“Dan moet ik stoppen met wat ik doe en direct gaan schrijven en tekenen. Dit gaat 24 uur per dag door. Dat leidt regelmatig tot vreemde situaties. Ik werk alles zelf uit: de concepten, het schrijven en de tekeningen die mijn creaties ondersteunen.” Joop wil zijn creaties zoveel mogelijk in beeldentaal tot uitdrukking brengen. Geen ‘blabla-verhalen’, maar concreet en ‘to the point’. Hij heeft een tomeloze energie en een grenzeloze fantasie, niets houdt hem tegen. Ook een grote mate van complexiteit niet. 

Het is precies die creativiteit, die Joop onvoorspelbaar maakt. Zijn denkvermogen, verbeelding en creatiekracht zijn voor een buitenstaander niet logisch te beredeneren. Het zijn radicale executies in het denken.

Menu